Калуш До сайту

Між історією та реальністю. Підсумки тижня на Інформаторі

Традиційно завершуємо тиждень проміжними підсумками. Нагадуємо, про що читали цього тижня найбільше.

Ділиться Інформатор.

Пророчий портрет? Як у Калуші зустрічали Юлію Тимошенко

В нашому місті напророкували майбутнє ув’язнення Юлії Тимошенко?.. Цікавою світлиною поділився громадський діяч, краєзнавець та фотограф Василь Твардовський. Зустріч Юлії Тимошенко із калушанами відбулася 27 березня 2002 року.

Житель Підмихайля здавав в оренду сім-карти для росіян, але тепер сяде за грати

Зловмисник із Калуського району скупив близько 10 700 сім карт, які надавав в оренду для російського онлайн-сервісу. Представники рф отримали можливість здобувати й підробляти інформацію та заподіювати шкоду інформаційній безпеці України.

“Працівник міліції засвітив плівку”: з історії провалля на вулиці Пархоменка наприкінці існування срср

Тепер це вулиця Вітовського, а у 1987 р., на момент виникнення провалля, Калуш входив до складу срср. Тому оприлюднення будь-якої правди суворо контролювалося і не допускалося з боку органів влади.

Ще ніхто нікуди не їде? Автобусні баталії у Калуській міській раді

На пленарному засіданні 69 сесії Калуської міської ради приймали рішення щодо затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства “Калуське підприємство автобусних станцій” на 2025 рік. Йшлося про 1 млн 182 тис. гривень…

На фасаді будинку в Калуші встановили “рекламні планшети”. Виконком дозвіл ще не дав

Засідання виконавчого комітету в Калуші лише планувалося. Одне з питань, яке мали розглянути, стосується надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами на фасаді будинку №11 на вулиці Підвальній. Але Інформатор помітив, що рекламні конструкції вже фактично змонтовані і навіть “введені в експлуатацію”.

Калушанка придбала дві картини на онлайн-аукціоні, але вирішила їх залишити в колекції художника

Калушанка викупила картини, однак не забирала їх, а вирішила залишити на пам’ять художникові Ярославу Господарчуку, щоб той міг виставляти їх на особистих виставках робіт.

До 60 тисяч в місяць — які вакансії та зарплати пропонують роботодавці в Калуші сьогодні?

За цей тиждень назбирали для вас понад чотири десятки свіжих вакансій. Якщо ви в пошуках роботи, то ви в правильному місці.

У Калуші Porsche Cayenne в’їхав у маршрутку | ФОТО + ВІДЕО

У Підгірках трапилася дорожньо-транспортна пригода за участю маршрутного пасажирського автобуса “Калуш — Івано-Франківськ” та автівки Porsche Cayenne.

Між пішоходом, автомобілем та двома суцільними: скільки пунктів ПДР порушив калуський водій? | ВІДЕО

На відеореєстратор одного з наших читачів сьогодні вранці потрапив автомобіль, водій якого, схоже, нехтує правилами дорожнього руху.  Як видно з відео, водій синього легковика Audі вирішив розвернути своє авто на вулиці Винниченка…

Калушани скаржаться на неприємний запах від річки Сівки

Колись ця річка була чистою та прозорою, але з часом перетворилася на забруднений потічок із нечистот і відходів. Кілька останніх днів від неї віє неприємним запахом, що особливо дошкуляє людям, які живуть неподалік.

Інформатор сьогодні вирушив на берег Сівки, адже напередодні отримав кілька повідомлень від мешканців міста із проханням “підняти це питання”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08