Інформатор Калуш

ГРОШІ

Огірки — вдвічі дорожчі, помідори — дешевші. Як змінилися ціни на овочі в Калуші за рік?

ціни на овочі в розрізі року в Калуші

Життя постійно дорожчає: середній чек при виході з супермаркету стає дедалі вищим. Як змінюються ціни на продукти харчування в розрізі року?

Торік у липні Інформатор фіксував ціни на сезонні овочі у Калуші. Сьогодні — повторили.

Рівно рік тому ми розповідали, скільки коштує молода картопля на ринках міста та у супермаркетах. Тоді її ціна коливалася у межах 13-18 гривень. Сьогодні середня ціна на ринку — 15 гривень. За такі ж гроші можна купити кілограм цибулі і навіть подекуди баклажанів (на жаль, до минулорічного моніторингу ці культури не потрапили).

Помідори в останній тиждень липня 2023 року цінились дорожче, аніж зараз. Тоді було 50-80 гривень у супермаркетах, та 40-50 гривень на ринках міста. Сьогодні соковиті свіжі помідори різних сортів можна знайти і за 30 гривень, хоча є й дорожчі — до 50 гривень.

Огірки цього року рекордно дорогі. Якщо торік вони вартували  20-25 грн/кг, то цього року — вдвічі дорожчі: 50 гривень і не менше. Натомість у деяких продавців їхня ціна є ще вищою — до 65 гривень на ринку.

Приблизно на рівні минулого року залишились ціни на капусту (15 грн/кг) та кабачки (10-15/кг). А от перець — суттєво дешевший: на ринку він сьогодні був по 60-70 гривень, а торік цінився у 120 гривень.

До слова, приємно тішать цього року і ціни на кавуни. Так, це не овочі, але, якщо вже порівнюємо, то варто відзначити, що сьогодні кавуни в Калуші продають по 18 гривень за кілограм, а в цей же період було вдвічі дорожчими.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору