Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші заблокували незаконне паркування біля “Сільпо”

Сільпо

Минулого тижня на майданчику біля супермаркету в центрі Калуша встановили бетонні урни та антипаркувальні півсфери. Це викликало обурення серед водіїв, які звикли залишати свої автомобілі прямо біля входу в магазин.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Вікна.

Калушани неодноразово скаржилися на незаконне паркування біля “Сільпо”. Це питання розглядали на засіданні координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху. Проблема полягає в тому, що вся прилегла територія є пішохідною зоною без належних місць для паркування. Рух автомобілів пошкоджує тротуарні плити і створює загрозу для пішоходів.

Оскільки облаштуванням місць для паркування мають займатися власники або орендарі приміщень, координаційна рада вирішила звернутися до власників “Сільпо” та “Comfy” з проханням облаштувати стоянку відповідно до законодавства.

Як пояснив заступник Калуського міського голови Богдан Білецький, магазини повинні визначити територію для паркування, відмежувати її від пішохідної зони, замовити схему дорожнього руху та облаштувати стоянку. Проблему порушили ще торік, але вирішення постійно відкладалося. Тож було вирішено встановити бетонні конструкції, які блокують заїзд на пішохідну зону, щоб спонукати магазини нарешті взятися за облаштування місць для паркування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору