Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Справа загиблих у ДТП під Бережанами калушан: документи мобілізованого підсудного заплутали всіх

Справа загиблих у ДТП під Бережанами калушан: документи мобілізованого підсудного заплутали всіх

Вишгородське ТЦК та СП вручило повістку Віталію Карповичу 14 травня, а наказ про його направлення до військової частини, підписаний командиром одного з підрозділів, датований 9 травня. Як таке може бути?

Відповіді на це питання наразі не має жодна зі сторін судового процесу, який відбувається у Бережанському районному суді, пише Інформатор. Тож, наразі і суд, і адвокат потерпілих направили додаткові запити, а чергове судове засідання призначили на 20 серпня.

Нагадаємо, Віталія Карповича судять за вчинення смертельної аварії під Бережанами, у якій загинули калушани Василь Пупко та Марта Гриців. Від травня цього року обвинувачений призваний на військову службу. Станом на липень суд має документально підтверджені дані від Вишгородського ТЦК та СП, які кажуть: 14 травня він отримав повістку, а 16-го — з’явився у зазначений час та був призваний на військову службу. Відтак — направлений для проходження військової служби до військової частини А1048.

Проте, днями під час судового засідання стало відомо, що зі згаданої військової частини, Віталія Карповича переведено в іншу. Підстава — наказ командира, але уже третьої військової частини. До того ж — датований 9 травня 2024 року.

Розбіжності у документах помітив прокурор, який звернув на це увагу суду та резюмував:

“Тобто фактично виходить, що відправили його 9 травня — ще до мобілізації. Можливо, якась описка? Але це суттєва розбіжність. Треба з’ясовувати”.

Адвокат Володимир Бульба, який представляє в суді інтереси матерів загиблих, також акцентував на аналогічних розбіжностях. Більше того — станом на сьогодні, зазначив він у коментарі Інформатору, він вже отримав документальне підтвердження, що Віталія Карповича знову перевели.

“Фактично від моменту мобілізації він уже в четвертій військовій частині рахується. При цьому, ми не можемо чітко встановити, чи перебуває він там фізично. Намагаємося це з’ясувати через відповідні запити”, — каже адвокат.

Він також зараз намагається з’ясувати, як Віталій Карпович із інвалідністю другої групи, взагалі міг бути мобілізованим.

Читайте також — Між тюрмою та війною? Нові подробиці мобілізації водія, якого судять за смерть двох калушан 

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору