Інформатор Калуш

ВЛАДА

За отримання хабаря від ухилянта — штраф: спільник депутата Калуської райради постав перед судом

За отримання хабаря від ухилянта — штраф: спільник депутата Калуської райради постав перед судом

Завершився розгляд судової справи щодо спільника депутата Калуської районної ради. Йдеться про справу щодо допомоги військовозобов’язаному чоловікові стати “непридатним до служби за станом здоров’я”. Депутат та його союзник робили це за гроші.

Пише Інформатор.

Вирок щодо чинного депутата Калуської районної ради Юрія Проціва, якого судили за статтею про зловживання впливом, Долинський районний суд оголосив у липні. Суд покарав його штрафом.

Детальніше про затримання — Калуський депутат налагодив схему ухилення від мобілізації — СБУ

Зараз у судовому реєстрі є вже оприлюднено і вирок щодо його спільника. Ним виявився українець — уродженець м. Добеле (Латвія), який ніде не працює та раніше не притягався до кримінальної відповідальності. Судили його за статтями про зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України) та вчинення злочину групою осіб (ч. 2 ст. 28 КК України).

У матеріалах справи йдеться про отримання двома траншами 7 тисяч доларів за вплив на прийняття рішення головою, членами військово-лікарської комісії та іншими працівниками, які уповноважені на виконання функцій держави щодо визнання тимчасово не придатним до військової служби за станом здоров’я.

4 липня 2024 року між прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості. Через кілька тижнів у суді цю угоду було затверджено. Винуватцю призначено покарання у виді штрафу в розмірі 8000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 136 тисяч гривень.

Також зі спільника депутата в дохід держави мають стягнути процесуальні витрати в кримінальному провадженні за проведення експертиз у загальній сумі 19 688 гривень.

Фактично обом фігурантам кримінальної справи винесено однакові вироки.
ФОТО з архіву

Читайте також — Затриманий депутат Калуської райради допомагав військовим і… ухилянтам?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору