Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

53 підприємства на Прикарпатті ведуть незаконну діяльність

Незаконна підприємницька діяльність на Прикарпатті продовжує бути серйозною проблемою. Під час фактичних перевірок, які проводилися з початку року, виявлено численні випадки порушення законодавства.

Інформатор ділиться, посилаючись на Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, було зафіксовано 53 випадки здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, що свідчить про масштабність проблеми та необхідність посилення контролю з боку держави.

Як повідомляє ДПС, на порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення, які вже передані до судів для подальшого розгляду та притягнення винних до відповідальності.

Крім того, податківці виявили, що впродовж січня-липня цього року 173 суб’єкти господарювання активно використовували працю неоформлених найманих працівників. Загалом таких “нелегалів” було 1356 осіб.

За результатами перевірок за сім місяців цього року податківці донарахували для сплати платникам податків: єдиний внесок – 218,4 тисячі гривень, ПДФО – майже 7,7 мільйона гривень, а також 546,4 тисячі гривень військового збору“, – зазначається на офіційній сторінці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору