Інформатор Калуш

ВЛАДА

У коледжі посадовець вимагав хабарі для відстрочки від мобілізації

У Івано-Франківську спалахнув скандал у сфері освіти. Посадовець одного з державних коледжів був затриманий за вимагання хабаря в розмірі 800 доларів США від абітурієнта. За ці гроші він обіцяв зарахування на денну форму навчання, що могло забезпечити відстрочку від мобілізації.

Інформатор ділиться, посилаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

За інформацією прокуратури Івано-Франківської області, підозрюваний, який є секретарем приймальної комісії та завідувачем відділення коледжу, отримав від місцевого мешканця призовного віку зазначену суму. У свою чергу, він обіцяв вирішити питання з зарахуванням до коледжу, що є частиною Львівського національного університету природокористування. Це дало б абітурієнту можливість уникнути призову на військову службу.

Після отримання всієї суми хабаря правоохоронці затримали посадовця згідно зі ст. 208 КПК України. Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонив його від займаної посади.

Досудове розслідування проводить ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у цьому регіоні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору