Інформатор Калуш

ТРЕШ

У селі на Рожнятівщині свекруха побила колишню невістку

У селі на Рожнятівщині свекруха побила колишню невістку

Рожнятівський районний суд постановив оштрафувати уродженку селища Перегінське, яка поконфліктувала зі своєю колишньою невісткою. Потерпіла просила ще моральну шкоду. Що вирішив суд?

Розповідає Інформатор.

Згідно з матеріалами справи, йдеться про пенсіонерку, яка умисно заподіяла легке тілесне ушкодження своїй колишній невістці. Остання прийшла до будинку свекрухи в селі Небилові, щоб забрати свої речі. Жінки посварилися і в результаті господиня помешкання нанесла небажаній гості “декілька ударів долонями рук в область лівої руки та грудної клітки ззаду”. В результаті потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді синців в ділянці лівої руки, синця в ділянці грудної клітки по задній поверхні зліва, які згідно висновку експерта відноситься до легких тілесних ушкоджень.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого їй кримінального проступку не визнала, дала показання, що не заподіювала потерпілій тілесних ушкоджень, а її вина не доведена жодним доказом.

Утім свідки дали інші показання. Зокрема, мати потерпілої, яка того дня була разом із дочкою на подвір’ї свахи, зазначила, що моменту нанесення ударів дочці не бачила, але коли та вибігла з хати, то на її тілі були характерні пошкодження. Сусідка того дня чула сварку на подвір’ї. Це підтвердила і подруга потерпілої.

Син обвинуваченої натомість дав свідчення, що прийшов того дня і побачив, як з хати виносять речі, зокрема, посуд та ковдри. Все це супроводжувалося криками. Нанесення ударів він не бачив. Однак, був очевидцем конфлікту між обвинуваченою та потерпілою.

Аналізуючи та оцінюючи здобуті в ході досудового розслідування та в судовому засіданні докази в їх сукупності, суд дійшов до висновку, що дії обвинуваченої правильно кваліфіковані органом досудового розслідування за ч. 1 ст.125 КК України, оскільки вона умисно заподіяла потерпілій легкі тілесні ушкодження. Суд ухвалив призначити покарання у виді штрафу у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень. Також потерпіла просила стягнути з обвинуваченої 30 тисяч гривень моральної шкоди, але суд цей цивільний позов задовольнив лише частково: присудив 7000 гривень в рахунок відшкодування матеріальної шкоди, 2000 гривень моральної шкоди та 4000 гривень як відшкодування судових витрат.

Вирок ще може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору