Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Калуш – найбільш соціально прогресивний” — о. Володимир Чорній на калуській ярмарці вакансій

На площі Героїв в цей час відбувається ярмарка вакансій, на якій особи, які шукають роботу можуть поспілкуватися із потенційними роботодавцями щодо працевлаштуваня. Присутні роботодавці із Калуської громади, Рожнятова, Долини та Болехова. 

Ділиться Інформатор.

За словами дииретора Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Сергія Дудинця такий захід влаштовується для того, аби роботодавець та людина, яка шукає роботу могли поспілкуватися та знайти точки дотику щодо працевлаштування:

“В першу чергу хочу подякувати усім присутнім, хто бере участь у цій ярмарці та усім підприємцям, що відгукнулися на нашу пропозицію організувати такий серйозний захід. Ми робимо це, аби підприємець і людиня, яка в такий важкий час, шукає роботу поспілкувалися один на один. Коли буде спілкування, тому й результат буде кращим“.

Посадовець також висловив подяку Долинському, Рожнятівському і Болехівському управлінням Калуської філії Івано-Франківського ОЦЗ за присутність та участь у заході.

До слова, на заході у Калуші був присутній директор благодійного фонду “Карітас Івано-Франківськ” о. Володимир Чорній, який висловився за те, що Церква повинна бути поруч із людьми у такий важкий для держави час і подати руку допомоги:

“Церква не коли не буде осторонь тих проблем, які відчувають наші люди, наші вірні. Ми стараємося відповідати на ті виклики часу. Це особлива місія Церкви. Я сьогодні вдячний усім представникам влади за згадку Шептицького. В нас був такий владика Мудрий і він казав, коли йому говорили, що Церква є відділеною від держави, що “Церква – це душа людини. Душа, яка відділена від людини залишається труп”. Тому сьогодні ми спільно стараємося відповідати викликам часу. Я закликаю Божого благословення на усіх підприємців та усіх людей, що шукають праці, щоб забезпечити себе і свою родину та дати можливість вижити Україні у такий важкий час.

Разом коли ми спільно будемо відповідати на ті виклики часу, допомагатимемо людям, тому що це наш основний християнський обов’язок – допомогти людині, яка стоїть перед нами, допомгти вижити в цей час.”

Синкел соціального служіння Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ додав, що наше місто є найбільш соціально прогресивним у плані допомоги людям:

“Калуш – для нас і для нашої Церкви є найбільш соціально прогресивний. Сьогодні у Калуші маємо 3 Карітаси парафіяльні і одне соціальне служіння. Ми хочемо і закликаємо кожну прафію, щоб було це соціальне служіння. Щоб те Євангеліє, що проповідується воно було в дії і на кожній парафії бачили своїх людей, що потребують. Калуш є тим прикладом і надіємося, що воно більше запрацює спільно із представниками нашої влади. Щоб ми могли стійко стояти на своїй землі і щоб ніхто в Калуші не відчував, що він є покинутим Церквою чи державою”

 

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору