Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті запроваджено карантин через західного кукурудзяного жука

У зв’язку з виявленням західного кукурудзяного жука в Івано-Франківській області, запроваджено карантинний режим. Це рішення ухвалено для стримування розповсюдження шкідника та захисту сільськогосподарських угідь.

Інформатор ділиться.

Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, фітосанітарні інспектори виявили цього шкідника під час моніторингу сільськогосподарських угідь 22 серпня 2024 року.

На території Івано-Франківського району в селі Уїзд на площі 13 гектарів та в Коломийському районі в селі Велика Кам’янка на площі 21 гектар, виявлено обмежене поширення західного кукурудзяного жука. Результати досліджень ДУ “Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія” підтверджують цей факт.

Згідно з розпорядженнями Івано-Франківської райдержадміністрації № 133 від 15.08.2024 року та Коломийської райдержадміністрації № 72 від 20.08.2024 року, на зазначених територіях запроваджено карантинний режим. Плануються заходи з локалізації та ліквідації вогнищ шкідника на період 2024-2029 років.

Для довідки, Держслужба зазначає, що західний кукурудзяний жук є серйозною загрозою для українських полів. Дорослі особини пошкоджують волоть та інші частини кукурудзи, що призводить до значного зниження врожайності. Личинки жука, що харчуються коренями, спричиняють жовтіння, в’янення і загибель рослин, а також погіршення якості продукції. Відсутність сівозміни на полях сприяє зростанню його популяції.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору