Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вшанували загиблих Героїв. Девʼятьом із них посмертно присвоїли почесне звання | ФОТОРЕПОРТАЖ

На День Незалежності України калуська громада зібралася на Алеї Героїв, щоб вшанувати тих, хто віддав своє життя за свободу і мир в нашій країні.

Ділиться Інформатор.

Це місце, сповнене скорботи і вдячності, зібрало багатьох людей, які прийшли вшанувати пам’ять полеглих захисників і підтримати їхні родини.

Захід розпочався з хвилини мовчання в пам’ять про загиблих Героїв. Після цього для всіх присутніх прозвучав Державний Гімн України у живому виконанні. Далі зі словами підтримки всім рідним загиблих, їхнім сім’ям і друзям, виступив голова міста Калуш Андрій Найда. Він наголосив на великій ціні нашої незалежності, яку виборюють кров’ю, і висловив вдячність за жертовність Героїв.

Сьогодні також були вручені нагороди “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади” загиблим Героям.

На жаль, дев’ятьом Героям, які вже не з нами, посмертно присвоєно ці звання. Ці відзнаки були передані рідним захисників: Сергія Гашука, Миколи Грика, Олега Івахнюка, Миколи Колотова, Романа Мисюри, Дмитра Петріва, Романа Пукіша, Юрія Рішка та Тараса Урбановича. Вони полягли в бою, залишивши нам незламний приклад відваги й самопожертви. Їхня пам’ять залишиться вічною, а слава – нетлінною.

Кожен із нас має своє найдорожче в житті. Але найцінніше – це ті, кого ми втратили, і наша незалежність, яку захищають батьки, діди, сини й усі, хто стоїть на захисті України“, – говорить одна з дочок загиблого Героя.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору