Калуш До сайту

Суд у справі калуського депутата Барнича: автівку частково “відпустили на волю”

Сьогодні у Калуському міськрайонному суді відбулося чергове судове засідання у справі смертельної ДТП за участю депутата Калуської міської ради Тараса Барнича. Розглядали клопотання представника власника машини, на якій депутат Тарас Барнич скоїв ДТП, про часткове зняття арешту з відповідного майна

Ділиться Інформатор.

Як виявилося власником автомобіл, на якому було вчинено смертельне ДТП, є третя особа. На початку судового засідання, представник власника автомобіля — Тетяна Тодорчук подала клопотання про часткове зняття арешту з майна, а саме у відновленні права власника у користуванні даним транспортним засобом. Вона наполягала на частковому скасуванні арешту авто та не заперечує на забороні ремонту авто, як речового доказу у кримінальному провадженні.

За словами Тетяни Тодорчук, питання щодо справності чи не справності автомобіля є вирішеними, тому просить повернути авто власнику для користування, при одночасній забороні реалізації чи ремонту даного автомобіля. Арешт був накладений з метою збереження речового доказу у справі, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України.

На сьогоднішньому засіданні був присутній обвинувачений Тарас Барнич, який у відповідь на запитання про термін користування автомобілем підтвердив, що користувався автомобілем марки Volvo протягом часу, коли його фактичний власник перебував в Німеччині. На даний момент він повернувся до України і хоче користуватися своїм авто.

 

Суддя Любомир Юрчак, розглянувши, клопотання про часткове скасування арешту майна у кримінальному провадженні від 26 жовтня 2023 року, задовольнив його частково, а саме зняв арешт у частині заборони користування вказаним транспортним засобом, дозволивши власнику ним користуватися.

Водночас, суд зобов’язав власника авта “не проводити відновлювального ремонту, будь-яких інших відновлювальних та рихтувальних дій щодо автомобіля марки Volvo XC60 до закінчення розгляду даного кримінального провадження”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08