Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Біля Княжолуки за понад три мільйони гривень укріплять берег Свічі

БІля Княжолуки укріплять берег за три мільйони гривень

Берегоукріплення було пошкоджене стихією ще у червні 2020 року. Зараз його відновленням буде займатися компанія, яка зареєстрована у селі Підмихайлі Новицької громади.

Пише Інформатор.

Нещодавно Дністровське басейнове управління водних ресурсів уклало договір із ТзОВ “КР-Груп” на відновлення берегоукріплення річки Свіча біля села Княжолука. Йдеться про капітальний ремонт. І як зазначено в документації, це — об’єкт, пошкоджений стихією 12-24 червня 2020 року. Відновлення має бути здійснене до кінця поточного року. А сума фінансування становить 3 мільйони 119 тисяч 964 гривні.

Як свідчить календарний графік фінансування робіт, основні роботи мають бути виконані за три осінні місяці. В серпні підрядник мав би отримати перші кошти — близько 274 тисяч гривень на корчування чагарників на площі в 1 гектар, розробку ґрунту та його перевезення. У вересні  мало би відбуватися зведення гребель, дамб та насипів і пов’язані з цим роботи. Далі — укріплення схилів скельною породою або каменем.

“Підрядник гарантує, що виконані ним роботи за цим Договором відповідають діючим будівельним нормам, правилам з охорони праці. Підрядник гарантує якість закінчених робіт і змонтованих конструкцій, досягнення показників, визначених у проектній документації, та можливість їх експлуатації протягом гарантійного строку”, — зазначено у договорі та вказано, що гарантійний термін має становити 10 років.

Підрядником по даному договору є ТзОВ “КР-Груп”. Компанія зареєстрована у 2018 році за юридичною адресою в селі Підмихайлі Калуського району. Керівником, за даними YouControl, є Роман Сенич.

Зазначимо, що 19 серпня Державна аудиторська служба України повідомила про початок моніторингу процедури закупівлі та витребувала у Дністровського басейнового управління водних ресурсів документи, на підставі яких було здійснено обґрунтування очікуваної вартості, технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та визначено його очікувану вартість. У відповідь було оприлюднено проектно-кошторисну документацію та інші звіти й документи. Тож, 27 серпня аудитори оприлюднили висновок про результати моніторингу, в якому йдеться, що з врахуванням пояснень замовника порушень не виявлено.

ФОТО з архіву Інформатора (ілюстративне)

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору