Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуському суді — наплив заяв від працівників “Карпатнафтохіму”

У Калуському суді — наплив заяв від працівників "Карпатнафтохіму"

До суду щодня надходить чимала кількість заяв від працівників підприємства “Про видачу судового наказу про стягнення суми нарахованої, але не виплаченої заробітної плати”. Триває це з кінця 2023 року.

Про це сьогодні повідомили на сторінці суду, передає Інформатор.

Зазначено, що відповідно до статей 116-117 КЗпП України, керуючись статтями 162-163, 167, 168, 170 ЦПК України, судом виноситься рішення про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю “Карпатнафтохім” на користь заявників/працівників нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, окрім того, на користь держави стягується судовий збір у розмірі 302,80 гривень.

“Відповідно до ст. 430 ЦПК України такі рішення допускаються до негайного виконання. Отримавши судовий наказ, заявник пред’являє його до відділу державної виконавчої служби для відкриття виконавчого провадження. В свою чергу, боржник має право протягом п’ятнадцяти днів подати заяву про його скасування до суду, який його видав”, — уточнили в суді.

Нагадаємо, у ТзОВ “Карпатнафтохім” ситуація з виплатою заробітної плати досягла критичної межі. Працівники компанії вже з жовтня минулого року фактично не отримують заробіток, що призводить до масового звільнення і загрози для функціонування об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: “Карпатнафтохім” отримав нового співвласника із Дрогобича

З бюджету Калуша виділили 2 мільйони гривень на зарплати працівників очисних

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору