Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Голині всією громадою допомогли загасити пожежу на подвір’ї стареньких людей

У Голині всією громадою допомогли загасити пожежу на подвір'ї стареньких людей

У старенького одинокого подружжя із Голині загорілась літня кухня. Рятувати майно людей збіглися люди з села, завдяки яким вогонь не перекинувся на будинок поруч.

Повідомляє Інформатор.

На сторінці парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Голинь сьогодні отець Анатолій Козак оприлюднив коротке відео, з якого видно, як люди інтенсивно качають із колодязя воду та носять відра.

“Разом сила”, — написав священник.

Як з’ясувалося, відео було зняте вчора — під час пожежі на одному з обійсть у селі. Вогонь близько 15:00 охопив одну із будівель на подвір’ї двох стареньких людей. До приїзду рятувальників на допомогу кинулись сусіди та односельці.

У коментарі “Вікнам” один з очевидців пожежі зазначив, що прибіг на допомогу з сусідньої вулиці разом із батьком. Людей на той час уже було достатньо.

“Ми були далеко не перші, бо живемо трохи далі й почули, уже коли шифер добряче потріскував. Коли прибігли з відрами, то там уже було багато небайдужих. Дуже важливу роль зіграли наші священники, виконувач обов’язків старости та поліція. Вони були дуже активними та всіма силами намагались допомогти. Зібралося багато сусідів із різних боків, всі були згуртовані та організовані, активно набирали й поливали вогонь водою. Це допомогло попередити ще більше розгоряння до приїзду пожежників. Не поступалися чоловікам і жінки”, — зазначив співрозмовник.

Рятувальники з вогнем боролись понад дві години. Було два екіпажі пожежників. Вже ввечері, близько 21:00 зрізали дерево, яке ніяк не вдавалося загасити.

У сільській групі “Голинь+” Наталія Дубровна-Качак подякувала всім за таку згуртованість та небайдужість.

“Хочу висловити щиру подяку своїм сусідам, які так оперативно зреагували і допомагали гасити пожежу до приїзду рятувальників. І не тільки сусідам, а всім, хто не проїхав повз і зупинився. Всіх людей я в тому хаосі не змогла побачити, щоб назвати поіменно, бо було не до того. Щиро всім дякую, що допомогли двом стареньким людям, бо наступним міг бути мій будинок. Відходжу від пережитого, ще не можу дібрати слів, але люди — ви найкращі”, — написала вона.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору