Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На озері у міському парку Калуша загинули качки. У чому причина?

Калушанка у одній із соцмереж скаржиться, що на озері у парку культури і відпочинку імені Івана Франка, що у Калуші загинули качки та насправді не розуміє причини цього явища.

Ділиться Інформатор.

Вчора, калушанка Людмила Кохман опублікувала допис у спільноті “Типовий Калуш”, де скаржиться на загибель качок у міському парку:

“Що може бути? 8 качок дохлих, риби немає дохлої, це що рибаки? Це парк в Калуші”, – пише жінка.

Допис зібрав чималу активність: близько 99 вподобайок, 20 коментарів та 12 поширень. Тема загибелі качок стурбувала мешканців міста. Більшість схиляється до того, що качок отруїли:

“Скоріш за все чимось отруйним їх підгодували. Можливо не в самому парку , а по тому потіку що впадає в озеро.”, — пише Сергій Шкарпетко.

“Щось спустили в озеро…”, — написала Наталя Петришин.

Журналісти Інформатора звернулися за коментарем до директорки парку культури і відпочинку імені Івана Франка Наталії Паламар. Вона повідомила, що туші качок справді були знайдені, однак інформація, яка була викладена у дописі калушанки не відповідає дійсності:

“Це стара ініормація і не зовсім правдива. Дійсно були знайдені на ранішньому обході туші 3 качок. Це було минулого тижня у четвер”, – відповідала Наталія Паламар.

Про можливу причину загибелі качок у міському озері відповіла наступне:

“Важко сказати, що стало причиною. Можливо чимось отруїли”

Станом на сьогодні, як повідомила директорка парку, у водоймі живуть і риби і качки. Водночас користувачі помітили неприродньо зелений колір водойми. Директор калуського парку пояснює, що це сталося через відсутність опадів, що спричинили зниження води:

“Рівень води знизився, адже відсутні опади, а також спека”

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору