Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Прикарпатські гірські рятувальники здобули абсолютну перемогу на Чемпіонаті України зі спортивного гірського туризму

ДСНС

З 28 серпня по 1 вересня на скелях Довбуша, в урочищі Бубнище поблизу міста Болехів Івано-Франківської області, відбувся XXVIII Чемпіонат України зі спортивного гірського туризму. Це масштабне змагання зібрало понад 150 учасників з різних регіонів України, що свідчить про його значущість для розвитку гірської культури в країні.

Інформатор ділиться, посилаючись на ДСНС України в Івано-Франківській області.

Команда гірських рятувальників Івано-Франківщини продемонструвала надзвичайну майстерність та витримку, ставши абсолютними чемпіонами цього престижного турніру. Важливу роль у цьому успіху відіграли рятувальники, які зуміли показати високі результати в різних категоріях змагань.

ДСНС

Зокрема, заступник начальника гірської пошуково-рятувальної частини АРЗ СП ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Роман Братчук разом із волонтеркою Мартою Фединяк здобули перше місце на дистанції “Рятувальні технічні прийоми” V класу. Водночас рятувальник ГПРВ села Осмолода Денис Бойчук у парі з волонтеркою Дар’єю Риженко продемонстрували свої навички на дистанціях “Тактико-технічна” V класу та “Гірські перешкоди” VI класу, здобувши перше місце у цих категоріях. Крім того, вони вибороли друге місце на дистанції «Рятувальні технічні прийоми» V класу.

ДСНС

Ці досягнення підтверджують високу підготовку та професіоналізм прикарпатських рятувальників, які своїм успіхом підняли престиж гірського туризму в Україні. Державна служба з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області вітає переможців та дякує за їхній внесок у розвиток спортивного гірського туризму.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору