Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Blago-Юність (Івано-Франківськ) — ФК “Гарда” (Калуш) | Огляд матчу 3 туру Чемпіонату області

ФК “Гарда” із Калуша після двох стартових тріумфів відправився на поєдинок проти “Blago-Юність” до Івано-Франківська. Протистояння двох команд славиться безкомпромісною боротьбою та жагою до перемоги кожної із них. Обидві команди виглядали на рівних.

Ділиться Інформатор

1 вересня, неділя 14:00. Міський центральний стадіон “Рух” у Івано-Франківську зібрав на своїх трибунах футбольних фанатів, які прийшли переглянути поєдинок 3 туру Чемпіонату області між “Blago-Юність” та ФК “Гарда”. Старт чемпіонату завжди є нелегким для усіх команд, але саме стартова частина чемпіонату є найважливішою. Бо що посієш на початку, те й пожнеш у кінці чемпіонату.

Напередодні матчу

ФК “Гарда” досить впевнено стартував у сезоні 2024/2025. Два матчі – дві перемоги із різницею забитих пропущених – 5:1. Нервова перемога у Коломиї на останніх хвилинах матчу значно додала впевненості підопічним Андрія Драгана. У наступному турі вони переграли “Реверу 1908-2” із Івано-Франківська із рахунком 4:1.

Напередодні гри із “Гардою”, номінальні господарі провели 1 стартову гру проти тієї ж “Ревери 1908-2”, яку переїхали із рахунком 0:6. У порівнянні із калушанами, “Blago-Юність” мали достатньо часу аби відновитися до матчу 3 туру, що не скажеш про калушан. Протистояння “Blago-Юності” та ФК “Гарда”, які є одними із лідерів Чемпіонату області завжди було запеклим та надто принциповим.

Cаме цей центральний поєдинок 3 туру Чемпіонату Івано-Франківської області може вплинути на майбутнє становище команд у Чемпіонаті, проте не остаточно.

День гри | “Blago-Юність (Івано-Франківськ) – “Гарда” (Калуш)

Гра для обох команд надважлива та надпринципова. Температури матчу додає той факт, що гра відбудеться на головному полі Прикарпаття – МЦС “Рух”, що є одним із найстаріших стадіонів цілої України. Адже був відкритий у 1909 році як “Боїсько Каси Ощадності”. Гра обіцяла бути складною, бо “Гарда” мала два матчі підряд, а “Blago” вперше гратиме домашню гру у чинному сезоні на “Русі”. До цього домашньою ареною був стадіон у Іванковій.

Поєдинок у Івано-Франківську розпочався із підняття Державного прапора, виконання Державного Гімну України та вшанування усіх полеглих Захисників у російсько-українській війні.

Перший тайм розпочався на рівних умовах обох команд. З перших хвилин господарі взялися активно атакувати ворота Богдана Кузіва, але злагоджена робота захисної ланки калушан та уважність та стійкість голкіпера калушан були на заваді у відкритті рахунку в цьому матчі. Руслан Майовецький на 16 хвилині мав прекрасну нагоду відкрити рахунок у матчу, проте йому не вдалося переграти голкіпера “Гарди”. Через 5 хвилин,  на 21 хвилині матчу Владислав Марій зробив чудову розрізну передачу у карний майданчик, однак ніхто із одноклубників не відгукнувся на неї. Це був важливий дзвіночок, проте, що калушани не мають наміру засиджуватися та грати другим номером.

В цілому в першому таймі “Гарда” виглядала набагато цікавіше за “Blago-Юність”. Чудово працювали обидва фланги калуської команди. Відзначимо колосальну роботу усіх гравців команди, а особливо Андрія Луцького та Михайла Остапчука, які навантажували фланги господарів додатковою роботою.

Перший тайм завершився із рахунком 0:0

Більше фото з матчу можна переглянути за посиланням.

Уся інтрига була перенесена у другий тайм футбольного матчу між “Blago-Юність” та ФК “Гарда”. На початку другого тайму побільшало роботи у Романа Герича, який захищає ворота “Blago-Юності”. Владислав Марій на 53 хвилині матчу вдало перехопив передачу гравців команди суперника та пробіг чи не половину поля. Після чого зробив пас на правий фланг на нападника Олега Захарківа, який переправив м’яча у протилежний бік на Михайла Остапчука. Той помітив вривання Владислава Марія та легко покотив на хід. Півзахисник калушан вийшов на дуель із Геричем та на жаль програв її, адже голкіпер парирував удар.

Окремо, відходячи від теми, слід віддати належне вболівальникам “Гарди”, які приїхали до Станиславова (сучасний Івано-Франківськ), щоб підтримати рідну команду.

Вболівальники ФК “Гарда” на матчі у Івано-Франківську

Ближче до кінця поєдинку гравці обох команд, розуміючи важливість матчу почали більше ризикувати та обмінюватися небезпечними атаками, які не доводили до логічного кінця. Остання десятихвилинка була нервовою. У штрафному майданчику Богдана Кузіва зібралася уся плеяда гравців того матчу. Все ж таки під натиском суперника, на 82 хвилині матчу господарі організували гольову атаку, яку завершив удар Андрія Оленича. Господарі святкують взяття воріт Богдана Кузіва, а тренер “Гарди” Андрій Драган після пропущеного м’яча впав на коліна у розпачі.

Відео голу:

ФК “Гарда” не полишав надій зрівняти рахунок у матчі та збільшував темп своїх атак, а господаряв лишалося сісти у захист та дотриматися до кінця. Їм це зрештою вдалося. Матч завершився мінімальною перемогою “Blago-Юність із рахунком 1:0

“Blago-Юність” (Івано-Франківськ) 1:0 ФК “Гарда” (Калуш)

Підсумки гри

Після поразки “Blago-Юності”, ФК “Гарда” опускається на 3 сходинку турнірної таблиці, пропускаючи вище команду суперника. Гра небезнадійна. Калушани виглядали достойно та навіть дещо краще за номінальних господарів матчу. Ця команда ще покаже свій клас і гру у наступних матчах.

Турнірна таблиця після 3 туру Чемпіонату області

У календарі змагань, ФК “Гарда” пропускатиме наступний 4 тур Чемпіонату області через непарну кількість команд. Наступна гра запланова на неділю 15 вересня. ФК “Гарда” прийматиме у рідних стінах цьогорічного деб’ютанта — “Яструб” із Поляниці. Базовий час початку матчу — 14:00

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору