Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші невідомі продовжують нищити електросамокати | ФОТОФАКТ

Факт пошкодження та нищення електросамокатів у Калуші непоодинокий. За останні кілька місяців їх кількість значно зросла.  Штраф за пошкодження і в тому числі нищення альтернативного виду транспорту, в залежності від пошкоджень, тягне за собою штраф від 100 до 30 000 гривень. Однак, це не заважає жителям міста продовжувати нищити чуже майно.

Ділиться Інформатор.

Мешканець Калуша анонімно звернувся до нашої редакції зі скаргами на те, що в Калуші знову на вулицях ламають електросамокати, а після вандалізму їх просто кидають будь-де:

“По вулиці Українській ще мінус один самокат. Я часто ними користуюся. Йшов по локації з Долинської щоб сісти і доїхати куди треба. А тут таке… Дістало” , — скаржиться калушанин

Додамо, що це не поодинокий випадок у Калуші. За останні місяці кількість вандалізму щодо даного виду транспорту значно збільшилася. Протягом одного дня могло фіксуватися по 3-4 акти пошкодження майна компанії. Штраф за пошкодження і в тому числі нищення самокату, за даними компанії “E-wings”, становить від 100 до 30 000 грн.

Нагадаємо, що електросамокати з’явилися на вулицях Калуша весною 2022 р. Втім вже за рік, компанія із прокату електросамокатів повідомила, що покидає місто Калуш. Проте, у травні 2023 року міська рада та “E-wings” досягли домовленостей щодо повернення електросамокатів на вулиці Калуша. Тоді директор компанії Роман Мотрук заявив, що у Калуші випустять покращені самокати, тобто йшлося про більшу міцність, надійність та безпечність.

Вже 14 травня 2023 року журналісти Інформатора фіксували повернення альтернативного виду транспорту. Спершу їх кількість становила 20 одиниць, які потім збільшили майже до 60 одиниць. Окрім цього, компанія з прокату електросамокатів “E-wings” має власну систему штрафів, яку застосовує щодо порушників:

  • перевезення пасажирів – 50₴;
  • паркування самокату у забороненій зоні (червоній) – 50₴;
  • паркування на закритій території – 50₴;
  • залишення самокату у приміщенні: 500₴;
  • залишення самокату на проїжджій частині, пішохідному переході (підземному) та/або там де він створюватиме -перешкоду для інших учасників ДР: від 50₴ – 2000₴;
  • паркування самокату у забороненій для їзди зоні (чорній) від 30₴ – 500₴;
  • їзда по бездоріжжю, болотистій місцевості: від 100₴ – 500₴;
  • пошкодження в т.ч. знищення самокату (в залежності від завданих збитків): від 100₴ – 30000₴;
  • передача свого акаунту іншим особам, що призвело до пошкоджень чи втрати самокату: від 5000₴ – 30000₴;

Штрафні санкції застосовуються в т. ч. якщо поїздку було завершено з підстав відсутності грошових коштів на балансі. Сума штрафу може відрізнятись в залежності від завданих збитків майну компанії та третім особам.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору