Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті 16 церков досі підпорядковуються московському патріархату

Нещодавно Верховна Рада України остаточно заборонила діяльність релігійних організацій, що підпорядковуються російській православній церкві. Тепер релігійні організації мають 9 місяців для того, щоб розірвати зв’язки із російською церквою. Яка кількість таких церков на Івано-Франківщині?

Дізнавався Інформатор.

В управлінні культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА у відповідь на запит повідомили, що станом на 1 вересня 2024 року на території нашої області зареєстровано 16 юридичних осіб-релігійних організації, що підпорядковуються Українській Православній Церкві (московського патріархату).

Водночас в управлінні додають, що, починаючи із 2019 року, 10 релігійних громад на Прикарпатті змінили канонічне підпорядкування та установчі документи та перейшли до складу Православної Церкви України.

До теми — Верховна Рада заборонила діяльність РПЦ в Україні. Нардепи підтримали законопроєкт у другому читанні

Нагадаємо, московська церква досі існує і в Калуші. Перед новим роком у місті відбулось громадське зібрання, під час якого вперше офіційно заговорили про повне згортання діяльності церкви, яка підпорядковується московському патріархату. Сам храм тоді пропонували передати у власність громади. Але наразі справа ця не рухається.

Читайте також — Над московською церквою у Калуші замайорів український стяг | ФОТОФАКТ 

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

 

Нагору