Калуш До сайту

На Прикарпатті зросла кількість ДТП із пошкодженням електроопор

Від початку року в Івано-Франківській області зафіксовано значне збільшення випадків дорожньо-транспортних пригод, унаслідок яких було пошкоджено 70 електричних опор, що створює серйозну загрозу для безпеки населення.

Інформатор ділиться, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.

Енергетики повідомляють, що загальний розмір збитків від пошкоджених електроопор унаслідок ДТП перевищує 300 тисяч гривень. Однак, найбільшою проблемою залишаються аварійні відключення електроенергії, викликані цими інцидентами. З 70 збитих опор лише одна була дерев’яною, решта — бетонні. До того ж, часто разом зі збитою опорою пошкоджуються і повітряні або кабельні лінії, що значно ускладнює та подовжує процес відновлення електропостачання.

Енергетики звертаються до водіїв із закликом суворо дотримуватися правил дорожнього руху. Пошкодження опор чи інших енергетичних об’єктів тягне за собою не лише матеріальну відповідальність, але й серйозну загрозу життю через ризик ураження струмом від обірваних проводів.

У випадку пошкодження електроопори, АТ “Прикарпаттяобленерго” рекомендує водіям залишатися на місці події, увімкнути аварійну сигналізацію, відійти на безпечну відстань від можливих обірваних проводів (не менше 8 метрів) та викликати поліцію і працівників енергетичної компанії. У разі необхідності потрібно також викликати медичну допомогу. Свідкам події радять негайно викликати відповідні служби та уникати наближення до місця аварії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08