Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші перерахували дітей: класів сформували менше, гуртки трохи скорочують

Менше класів, груп у дитсадках і гуртків. У Калуші перерахували дітей

З початком нового навчального року освітяни порахували точну кількість дітей, які відвідують заклади освіти у громаді. Відтак — на розгляд виконкому винесли питання про затвердження фактичної мережі.

Пише Інформатор.

Перед початком нового навчального року йшлося про те, що в Калуші приблизно на 15% буде менше першокласників, порівняно з попереднім роком, а у дитсадках дітей поменшало настільки, що один із них фактично можна було би закривати.

Як повідомила начальниця управління освіти Ірина Люклян, в громаді продовжать функціонувати 14 закладів дошкільної освіти. У них буде навчатися 1653 дитини у 78 групах. Це — на 13 груп менше, ніж у минулому році (на 157 дітей).

“Маємо 9 груп інклюзивних, в яких буде навчатися 26 дітей”, — уточнила освітянка.

Незмінною залишилася кількість дошкільних груп та груп короткотривалого перебування дітей дошкільного віку в закладах загальної середньої освіти. Загалом їх 10.

Щодо закладів загальної середньої освіти, то затверджено 384 класи, в яких буде навчатися 8736 дітей. Це — на 10 класів менше, ніж у минулому навчальному році (на 120 дітей). Завдяки цьому, зазначила Ірина Люклян, зросла наповнюваність класів (з 22,4 до 22,8).

Як додала заступниця міського голови Надія Гуш, завдяки такому зростанню коефіцієнта наповнюваності є надія, що наступного року освітня субвенція вже буде покривати видатки на цю галузь. Цьогоріч, нагадаємо, Калуській громаді бракувало на освіту 50 мільйонів гривень.

У перший клас цього року пішло 697 дітей, яких розподілили у 32 класи. Це — на 3 класи менше (на 25 дітей). Інклюзивних класів натомість побільшало. На поточний рік їх буде 107, що на 19 більше.

Позашкільна освіта: з ключового — у Центрі технічної творчості та Центрі художньої творчості загалом зменшено груп на 10.

Нагадаємо, іншим рішенням виконкому в Калуші скасували безкоштовне харчування для другокласників. Тепер сніданки у школі будуть отримувати лише учні перших класів та пільгових категорій, незалежно від віку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору