Калуш До сайту

Влада Калуша пояснила причини скасування безкоштовного харчування для учнів 2 класів

 Андрій Найда детально пояснив причини скасування безкоштовного харчування для учнів 2 класу, підкресливши зростання фінансування цього напрямку та загальну ситуацію в громаді.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Андрія Найду.

Фінансування безкоштовного харчування для школярів у громаді не зменшилося, а навпаки – зросло. За його словами, цифри свідчать про збільшення витрат на харчування учнів:

Міський голова також прокоментував ситуацію із скасуванням безкоштовного харчування для учнів 2 класу. Він нагадав, що у 2015 році на державному рівні було скасовано безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів, за винятком певних пільгових категорій. Тоді місцеві бюджети перестали отримувати цільові кошти від держави, але деякі громади, в тому числі Калуська, продовжували забезпечувати харчування першокласників. Калуська громада – одна з останніх в області, де й досі забезпечується безкоштовне харчування для першокласників, тоді як інші громади давно припинили цю практику.

Причини скасування харчування для учнів 2 класу включають недофінансування освітньої субвенції, вилучення з громад податку на доходи фізичних осіб та економічні проблеми внаслідок війни. Зараз безкоштовне харчування залишається доступним для дітей пільгових категорій, кількість яких зростає через війну.

Щодо нещодавньої заяви Президента України Володимира Зеленського про відновлення безкоштовного харчування для учнів 1-4 класів, Андрій Найда зазначив, що це поки що ініціатива, і коли вона буде втілена, громада одразу організує відповідний процес. На сьогодні ж фінансування харчування залишається на місцевому рівні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08