Калуш До сайту

З майна долинського депутата, якого судять за незаконне використання гумдопомоги, зняли арешт

Долинський депутат, якого звинувачують у торгівлі автівками для ЗСУ, домігся в суді скасування арешту частини майна. Мова йде про офісну будівлю з торговим приміщенням, площею 1 096 метрів квадратних, та склад.

Повідомляє Інформатор з покликанням на Бліц-Інфо.

У справі фігурує керівник благодійної організації “Благодійний фонд “БО Турбота”, депутат Івано-Франківської обласної ради від “Батьківщини” Богдан Ленігевич. Його звинувачують у торгівлі автівками для ЗСУ.

У серпні 2020 року Богдана Ленігевича затримали та звинуватили у продажі трьох автомобілів, які були ввезені в Україну як гуманітарна допомога. Справа щодо нього досі розглядається у суді.  Якщо незаконне використання гуманітарної допомоги доведуть, йому загрожує до семи років позбавлення волі та конфіскація майна.

Тим часом в ухвалі суду від 29 серпня зазначено, що депутат попросив скасувати арешт у частині заборони розпорядження майном через надання дозволу на передачу його в оренду. Таке клопотання він аргументував тим, що через тривалість судового процесу обмеження доступу до майна, на яке наклали арешт, є обтяжливим для нього. Тобто, він не може використовувати його за прямим призначенням — здавати в оренду. Зазначається, що загальні витрати на збереження майна тільки за листопад 2023 року — травень 2024 року сягнули 43 484 гривень.

Окрім того, всі необхідні слідчі дії щодо арештованого майна проведені, воно оглянуте, не згадується у підозрі, а його утримання тягне за собою надмірні витрати. А неможливість використання майна ніяким чином не може перешкодити його потенційній конфіскації, а тому заборона на використання майна не сприяє досягнення цілей кримінального провадження та є несправедливим.

Прокурор погодився з доводами Богдана Ленігевича та не заперечував щодо задоволення клопотання. У підсумку Болехівський районний суд ухвалив зняти арешт з офісної будівлі та складу.

Раніше ми писали, що начальника Калуського районного ТЦК та СП співробітники СБУ викрили на отриманні неправомірної вигоди за видачу документів зі штрихкодом для мешканців Калуша.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08