Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На двох дорогах у Калуші встановлять камери для автоматичної фіксації порушень

На двох дорогах у Калуші встановлять камери для автоматичної фіксації порушень

У Калуші мають намір впровадити місцеву мережу стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) для фіксації  адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. 

Фактично це будуть перші технічні засоби, які стежитимуть за дорожнім рухом безпосередньо у місті, пише Інформатор.

Про це буде йтися на сесії міської ради цього місяця. Наразі з проєкту рішення відомо, що йдеться про встановлення камер на вулиці Б. Хмельницького, 19 та проспекті Лесі Українки, 27.

Балансоутримувачем цих приладів обліку має виступити Державна установа “Центр інфраструктури та технологій Міністерства внутрішніх справ України”, яка забезпечуватиме безпечну технічну експлуатацію, технічне обслуговування приладів контролю фіксації та супутньої інфраструктури.

А комунальне підприємство “Міськсвітло” візьме на себе забезпечення безперебійним живленням відповідних точок та освітлення зон контролю у темну пору доби. Також після прийняття відповідного рішення потрібно буде укласти угоду з Інтернет-провайдером для забезпечення роботи та замовити розроблення та погодження з управлінням патрульної поліції в Івано-Франківській області схеми організації дорожнього руху вулиці Б. Хмельницького (від вул. О. Тихого до вул. Б. Хмельницького, 13).

Ще один захід, який необхідно буде забезпечити — встановити відповідні дорожні знаки на ділянках, де буде здійснюватися фіксація.

Раніше, нагадаємо, йшлося, що камери фіксації швидкості руху на дорогах не лише дисциплінують водіїв, а відтак і сприяють зменшенню аварійності, а і приносять деяких дохід у міський бюджет. Так, камера у Хотіні, яка запрацювала з січня цього року, за пів року “наловила” порушників на близько 5 мільйонів гривень. Тобто бюджет громади отримав близько 500 тисяч гривень, що підтверджують у Калуській міській раді.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору