Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Де запаркувати машину на вулиці Героїв України, 13-В? | ФОТО

Де запаркувати машину на вулиці Героїв України, 13-В? | ФОТО

Калушанин поскаржився, що біля житлового будинку бракує місць для паркування автомобілів. У міській раді його звернення розглянули та дали відповідь: немає грошей.

Інформатор розповідає детальніше.

Йдеться про територію біля будинку 13-В на вулиці Героїв України. Там, як стверджує один із місцевих мешканців, який зареєстрував електронне звернення до міського голови, немає де запаркувати машину.

“Раніше там було більше місце для паркування, однак КЕК створив там офіс і земельну ділянку навколо приміщення обгородив, в свою чергу, зменшив кількість паркомісць”, — йдеться у зверненні.

 

Далі зазначено, що проблемі вже приблизно два роки, а її вирішення відкладали вже кілька разів:

“…спочатку громадянам говорили у 2023 році, що заплановано розширення на 2024 рік, весною 2024 року казали, що парковку розширять літом 2024 року, а на даний час кажуть, що немає грошей. БІДА, а там навіть немає де розвернути ТЗ, оскільки це є тупиковий заїзд”.

Калушанин просив міського голову посприяти у вирішенні даного питання, акцентуючи, що грошей для вирішення даної ситуації не потрібно.

Наразі у міській раді чоловікові вже підготували відповідь. У ній зазначено, що комісія виїхала на місце і обстежила відповідну територію.

“Комісія зазначає, що у всіх мікрорайонах міста Калуша складна ситуація із паркуванням транспортних засобів та недостатня кількість заїзних кишень, натомість кількість транспортних засобів  тільки збільшується”, — йдеться у відповіді.

Далі вказано, що навпроти будинку ростуть дерева, які видаленню не підлягають, тому зі сторони скверу облаштувати паркувальні місця неможливо.  Біля Центру обслуговування споживачів КП “Калуська енергетична компанія”, зазначають у міськраді, територія не обгороджена.

“… і хоча, можливо, паркувальних місць недостатньо, але у бюджеті Калуської міської територіальної громади на 2024 рік кошти для обслуговування заїзних кишень не передбачені”, — йдеться в тексті далі.

Наостанок заявнику пообіцяли, що при виділенні з бюджету громади коштів для облаштування заїзних кишень відповідна пропозиція буде розглянуто.

Нагадаємо, раніше на схожу проблему скаржилися мешканці інших вулиць. До прикладу, місця для паркування просили облаштувати мешканці вулиці Хіміків.

А днями паркувальні кишені доробляли на вулиці Дзвонарській.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору