Калуш До сайту

Молодша сестра “Да Вінчі” приєдналася до батальйону імені брата

Молодша сестра Дмитра Коцюбайла, відомого під псевдонімом “Да Вінчі”, Олександра підписала контракт не просто з армією, а з 1-м окремим штурмовим батальйоном імені свого брата. Цей батальйон був створений Дмитром, який командував ним до своєї загибелі.

Інформатор ділиться, посилаючись на Еспресо.

Журналістка Віолетта Кіртока поділилася новиною: “Я пишаюсь Сашею, і це викликає мурашки на шкірі. Її вибір став результатом підтримки від начальника штабу Олега Лотоцького та Дмитра Савченка, які зробили все можливе, щоб вона потрапила до підрозділу брата. Не дарма Да Вінчі полагався на цих людей за життя. Тепер Коцюбайло знову в підрозділі“.

Дмитро Коцюбайло, який народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянське на Прикарпатті, здобув освіту в Бовшівській школі та художньому ліцеї в Івано-Франківську. Після участі в Революції гідності він добровільно пішов на фронт і отримав позивний Да Вінчі. Дмитро брав участь у боях з росіянами в складі Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”, захищав Донецький аеропорт, бився на Савур-Могилі, в Пісках і Красногорівці, а також очолив штурмовий підрозділ “Вовки Да Вінчі”, який згодом став батальйоном.

7 березня під час оборони Бахмута Дмитро загинув, командуючи батальйоном 67-ї окремої механізованої бригади “Вовки Да Вінчі”.

Товарищі згадують: “Він загинув зі зброєю в руках, першим ідучи в бій. Наше підрозділ зветься ‘Вовки Да Вінчі’ саме тому, що ми завжди йшли за ним у бій“.

Дмитро Коцюбайло став першим українським добровольцем, якому прижиттєво присвоїли звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка” у 2021 році в 26 років. Звання “Народного героя” отримав у 2017 році.

Знаю його як першокласного воїна, який безперервно був на фронті. Мені важко пригадати іншого, хто більше заслуговував на це звання, ніж Да Вінчі“, – сказала журналістка Олена Білозерська.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08