Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Завтра прем’єра мультфільму про солевидобуток Калуша. Оксана Паламар представить новий проєкт

Соляник

Вже завтра, 15 вересня, о 15:00 у Краєзнавчому музеї Калущини відбудеться прем’єра новітнього познавального мультфільму “Той, хто живе у шахті”. Оксана Паламар, яка є автором ідеї створення мультфільму, повідомила про його особливості та деталі реалізації.

Розповідає Інформатор.

Мультфільм є результатом праці студентки Оксани Паламар, яка навчається на 3 курсі спеціальності “Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка” у Калуському політехнічному фаховому коледжі. Оксана, досліджуючи діяльність Калуського товариства солі поташевої разом з місцевими істориками, отримала натхнення для створення цього мультфільму.

Оксана Паламар розповіла Інформатору, що ідея створення мультфільму виникла внаслідок її глибокого занурення у вивчення видобутку солей у Калуші. Вона прагнула донести цю інформацію до мешканців громади та гостей міста, пояснюючи, як розвивалася ця галузь і чому Калуш має таке важливе значення в історії. За словами Оксани, пізнавальний мультфільм дозволяє краще зрозуміти, чому саме Калуш став важливим центром калійної промисловості.

Калуська студентка працює над створенням мультфільму про історію солевидобутку міста

У створенні мультфільму брала участь не лише Оксана, але й її мама, яка стала значною підтримкою та джерелом натхнення для неї. Джерела інформації для мультфільму включали різноманітні книги, фото, розповіді та штучний інтелект. Оксана пояснила, що штучний інтелект використовувався для розробки сценарію, створення ілюстрацій та озвучування головних героїв мультфільму, що стало справжньою знахідкою для реалізації проекту.

Ми плануємо спостерігати за реакцією глядачів, і в разі позитивного відгуку розглянемо можливість створення нових пізнавальних анімацій про Калуш у майбутньому. Буду рада бачити вас на прем’єрі“, — зазначила Оксана.

Після прем’єри мультфільм буде показуватися в Краєзнавчому музеї для груп людей.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору