Калуш До сайту

Мешканця Калущини судили за видобуток гравію з Лімниці

63-річний мешканець Перегінської територіальної громади вчинив незаконне видобування корисних копалин на території природно-заповідного фонду. Суд за це призначив йому покарання: три роки позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Про це Інформатору повідомили у Калуській окружній прокуратурі.

Публічне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо вказаного жителя було підтримано Рожнятівським відділом Калуської окружної прокуратури.

Відомо, що в квітні поточного року чоловік вантажним автомобілем поїхав на річку Лімниця та за допомогою маніпулятора здійснив видобуток піщано-гравійної суміші в обсязі 5,5 кубічних метри. Цими діями він спричинив державі збитків на суму 10 661 гривню.

“В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження, обвинуваченим завдані державі  збитки відшкодовано повністю”, — деталізують у прокуратурі.

Вироком Рожнятівського районного суду від 11 вересня цього року чоловіка все ж було визнано винним у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України. Йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.
ФОТО ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08