Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Шестикласник із Калуша Макар Загной став призером Всеукраїнського турніру

Шестикласник із Калуша Макар Загной став призером Всеукраїнського турніру

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР “Шаманбат” відбувся 13 вересня у Вінниці. Зі змагань з нагородою повернувся і калуський ліцеїст Макар Загной.

Повідомляє Інформатор.

Масштабний спортивний захід зібрав близько 500 спортсменів із 47-ми клубів зі всіх регіонів України. Організатори – федерації із дзюдо, самбо і греко-римській боротьбі у Вінницькій області.

Турнір розпочався із хвилини мовчання, під час якої присутні вшанували пам’ять загиблих захисників України. Військовий симфонічний оркестр Нацгвардії України виконав національний гімн. Під час відкриття турніру поіменно згадали спецпризначенців, які віддали життя, захищаючи Україну.

 Відтак відбулися і самі змагання. Макар Загной, учень 6-го класу Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка, провів п’ять сутичок. У чотирьох поєдинках він переміг, але одному супернику в додатковому часі у чвертьфіналі таки поступився. Як результат — 3-є місце на турнірі.

Нагадаємо, що Макар із родиною після початку повномасштабної війни переїхав у Калуш із міста Нікополь, яке кожного дня перебуває під обстрілами ворожої артилерії.

Тренується хлопець у клубі “Кано” (м. Івано-Франківськ) під керівництвом тренерів Валерія та Ігоря Корсунів.

Раніше ми писали, що Макар Загной став призером Традиційного турніру з дзюдо серед юнаків та дівчат 2012-2014 років народження на призи призера ХХVIII та XXIX Олімпійських Ігор Романа Гонтюка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору