Калуш До сайту

Податкова наклала штрафи понад 400 млн грн через порушення у торгівлі технікою Apple

Податкова служба посилює контроль за суб’єктами господарювання, які займаються продажем дороговартісної техніки та електроніки, зокрема техніки “Apple”.

Ділиться Інформатор, посилаючись на ДПС Івано-Франківської області.

За результатами понад 1,3 тисячі перевірок, проведених у 2024 році, виявлено численні порушення у сфері роздрібної торгівлі дорогою технікою. У результаті органи ДПС нарахували штрафних санкцій на суму понад 400 мільйонів гривень.

У серпні 2024 року було проведено 278 додаткових перевірок суб’єктів господарювання, що працюють у сфері продажу техніки, включаючи техніку Apple. Очікується, що за підсумками територіальних оргаів ДПС цих перевірок будуть нараховані штрафи на суму понад 66 мільйонів гривень.

Серед виявлених порушень – продаж товарів без фіскальних реєстраторів, відсутність підтверджуючих документів на товари, а також невідображення товарів в обліку. Крім того, було зафіксовано 159 випадків використання праці без офіційного оформлення трудових відносин.

Державна податкова служба систематично проводить моніторинг і аналіз розрахункових операцій при продажу техніки, включаючи продукцію “Apple”, щоб забезпечити дотримання правил ведення розрахунків.

ДПС закликає суб’єктів господарювання працювати в межах закону, використовувати фіскальні реєстратори, оформлювати працівників і мати підтверджуючі документи на товари. Податкова служба продовжить роботу з виявлення порушень у сфері торгівлі, зокрема технікою Apple.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08