Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Потяг до Варшави курсуватиме ще два дні. Чи збережуть цей залізничний маршрут?

На потяг до Варшави вже не продають квитків. Чи збережуть цей залізничний маршрут?

Національний залізничний перевізник через кілька днів припиняє продаж квитків на напрямок Рава-Руська — Варшава. На сьогодні це найшвидший шлях до польської столиці зі Львова.

Про це повідомив член правління ГО “Лінія 102” Віктор Гальчинський, якого цитує Інформатор.

За його словами, 21 вересня завершується термін дії угоди між Укрзалізницею та польською компанією SKPL на обслуговування маршруту. Сполучення діяло майже рік.

“Нині напрямком зацікавився польський державний перевізник PKP Intercity і навіть подав заявку на дозвіл до польського регулятора — Urząd Transportu Kolejowego, але шанси отримати його до 21 вересня близькі до нуля.

З приводу майбутнього маршруту Рава-Руська — Варшава минулого тижня мені вдалося поспілкуватися з керівництвом SKPL та Пасажирської компанії УЗ — обидві сторони запевняють, що хочуть зберегти цей успішний маршрут, але переговори йдуть важко”, — йдеться у дописі.

Також за даними Віктора Гальчинського, через відсутність консенсусу під загрозою зриву також опинилося плановане з грудня 2024 року локальне міжнародне пасажирське сполучення Перемишль — Хирів — Заґуж, на побудову колій для якого Україна і Польща спільно витратили приблизно півтора мільярда гривень в еквіваленті.

Нагадаємо, з 15 жовтня 2023 року між Львовом та Варшавою Укрзалізниця запустила залізничне сполучення — вперше за 18 років. Маршрут організували через станцію Рава-Руська, де відбувається пересадка пасажирів з поїзда української ширини колії на поїзд європейської колії. Поїзд курсує через Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі, Жовкву та Львів.

Українські залізничники наразі ситуацію не коментували. Натомість при спробі придбати квиток через офіційний сайт ситуація виглядає так: на 19 та 20 вересня це ще можливо, а на наступні дні — ні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору