Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Потягом із Калуша — до Варшави. Ексклюзивні фото і враження

Із Калуша — до Варшави. Ексклюзивні фото і враження

З 15 жовтня через Калуш почав курсувати новий потяг, яким можна дістатися аж до Варшави. У Калуш він прибуває о 6-ій ранку і стоїть усього кілька хвилин.

Інформатор днями удосвіта побував на залізничному вокзалі.

Маршрут — новий. В “Укрзалізниці” раніше повідомляли, що таке сполучення з’явилося вперше за 18 років. Проте, навіть у відносно невеликому Калуші на потяг уже активно розкуповують квитки. На вокзалі ми застали кілька сімей з дітьми та студентів.

Потяг прибув рівно у визначений час — на другу колію. На першій у цей момент саме забирав пасажирів приміський “Стрий — Івано-Франківськ”: навіть затемна він суттєво програвав у зовнішньому вигляді своєму тривагонному “міжнародному” напарнику…

Калушанка Тетяна, яка до Варшави попрямувала на навчання, поділилася з Інформатором світлинами з одного з вагонів. Їхала студентка у вагоні другого класу.

“Загалом дуже комфортно. Усе нове й чистеньке. На екрані — мультфільм. У туалеті — приємний запах”, — ділиться дівчина.

За її словами, потяг доїхав до станції Рава-Руська, де на пасажирів уже чекав польський потяг. Пасажири пересіли й поїхали далі. Огляд прикордонниками тривав близько години і це, каже студентка, в рази швидше, аніж при перетині кордону автобусом. До Варшави приїхали о 17.29, як і було зазначено у квитку.

“Я часто їжджу і автобусами, і з приватними перевізниками. Особисто мені потягом було зручніше.  По ціні — Буду користуватися”, — резюмувала Тетяна.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору