Інформатор Калуш

ГРОШІ

Начальниця поштового відділення на Прикарпатті використовувала кошти “Укрпошти” для сплати власних кредитів

Укрпошта

На Прикарпатті начальницю поштового відділення обвинувачують у тому, що вона використовувала кошти Укрпошти для погашення своїх кредитних зобов’язань, чим завдала збитків на суму понад 128 тисяч гривень.

Ділиться Інформатор, посилаючись на прокуратуру Івано-Франківської області.

За результатами слідства встановлено, що у 2023 році, маючи доступ до автоматизованої системи Укрпошти, начальниця незаконно заволоділа безготівковими коштами. Вона систематично використовувала систему для поповнення своєї банківської картки, перевівши через термінал понад 128 тисяч гривень. Більшість цих коштів вона використала для погашення кредитів.

Прокурори Яремчанського відділу Надвірнянської окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт щодо начальниці одного з поштових відділень. Її обвинувачують у заволодінні чужим майном через зловживання службовим становищем, легалізації майна, отриманого незаконним шляхом, а також у несанкціонованій зміні інформації в автоматизованій системі (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 362 КК України).

Згодом обвинувачена повністю відшкодувала завдані збитки.

Варто зазначити, що згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена вироком суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору