Калуш До сайту

44-річного мешканця Калуського району оштрафували за спробу підкупу поліцейського

Калуська окружна прокуратура підтримала публічне обвинувачення щодо чоловіка, який у травні цього року намагався дати поліцейським 200 доларів США в обмін на те, щоб вони не протоколювали його порушення.

Повідомляє Інформатор.

Тепер чоловіка обвинувачують за ч. 1 с. 369 КК України, тобто у вчиненні дій, які виразились у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду, а також наданні такої вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

“Встановлено, що у травні 2024 року чоловік, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, словесно висловив пропозицію посадовій особі Національної поліції України про надання неправомірної вигоди у розмірі 200 доларів США за не притягнення його до адміністративної відповідальності та не складання протоколу про адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП України та поклав грошові кошти на підлогу пасажирського місця  службового автомобіля”, — деталізують у Калуській окружній прокуратурі.

Інспектор гроші не взяв, а про факт надання неправомірної вигоди повідомив на лінію “102” та викликав слідчо-оперативну групу Калуського РВП ГУ НП в Івано-Франківській області. Відтак був складений протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП та постанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП.

В ході досудового розслідування чоловік беззаперечно та у повному обсязі визнав свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, усвідомив протиправність своїх дій та активно сприяв розкриттю злочину. У зв’язку з цим, між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості.

Днями відбувся суд. Вироком Калуського міськрайонного суду затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. Тож, чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 369 КК України та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень.

ФОТО ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08