Калуш До сайту

У Калуській громаді розпочалося військово-спортивне патріотичне змагання

У рамках відзначення Дня Захисників та Захисниць, а також 82-ї річниці створення УПА, на території Меморіального комплексу “Криївка Черемоша” розпочалося військово-спортивне патріотичне змагання.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Андрія Найду.

Учасники вшановують героїчне минуле та сучасність України, пам’ять борців, які відстоювали незалежність та свободу нашої країни. Змагання присвячене пам’яті почесного громадянина Калуша, очільника станиці Братства вояків УПА, багатолітнього в’язня радянських концтаборів Степана Петраша. На жаль, серце цієї легендарної людини зупинилося весною 2022 року, але Калуська громада завжди зберігатиме світлу пам’ять про нього. Степан Петраш залишиться в наших серцях прикладом відваги та честі, як і сотні Героїв, які боролися за волю України і, на жаль, загинули в боях з окупантом.

У змаганнях беруть участь старшокласники закладів освіти Калуської громади. Цього року свої сили випробовують школярі з усіх міських шкіл, а також із Боднарівського ліцею. Усього є 10 команд. Протягом дня на них чекають різноманітні завдання: конкурс “Візитка рою”, стрільба з пневматичної гвинтівки, неповний розбір і збір автомата, спорядження магазину, а також смуга перешкод.

Важливо, що змагання формують патріотичну свідомість, яка є необхідною складовою захисту України від будь-яких загроз. Кожна вправа, кожен виклик на цьому заході символізує силу, витривалість та єдність нашої нації перед лицем викликів. Вистоїмо!” – зазначив Андрій Найда.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08