Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Із Боднарова на фронт поїде ще шість автівок. А загальна кількість вже наближається до сотні

У Боднарові до Дня захисників та захисниць України в рамках урочистої програми «Сила Нескорених» відбулося освячення автівок, які громада має намір передати військовим на передову.

Ділиться Інформатор.

Захід розпочався панахидою, яку провели священнослужителі біля пам’ятника борцям за волю України. Хвилиною мовчання громада Боднарова пом’янула Героїв, які віддали найцінніше — власне життя за нашу Батьківщину та добробут наступних поколінь.


До слова запросили заступницю міського голови Калуша Надію Гуш. Посадовиця привітала місцевих жителів зі святом Покрови та висловила подяку мужнім воїнам, які боронять нашу незалежність:

“Нехай Пресвята Богородиця буде захисницею всього нашого війська. Нехай вона візьме його під свій покров і покриє його омофором”.

Також вона подякувала естонському культурному центру, який не зупиняється та продовжує волонтерити:

“На війні автомобіль – це розхідний матеріал, тому кожна машина важлива”.

Наступним до слова запросили старосту села Боднарова Олега Дрогомирецького, який наголосив, що зараз існує надзвичайно велика потреба в автівках на передовій:

“У нас десятки дзвінків від військових, які потребують автівку”.

Староста села додав, що громада протягом тривалого часу підтримує військових на фронті та відправила на потреби ЗСУ чималу кількість транспортних засобів:

“Ми співпрацюємо з естонським культурним центром. В основному, всі машини вони купляють, однак жителі села також долучаються до купівлі. Орієнтовно було придбано 80, біля 90 машин”.

Після цього, священники у присутності численної кількості мешканців перейшли до чину освячення автомобілів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору