Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Українці — ви є титанами”: як у Калуші “кочовий” іспанець-волонтер в ігровій формі вчить дітей англійської | ФОТО

Чоловік на ім’я Гонза родом з Іспанії. Та з початком повномасштабного вторгнення він покинув роботу на Мальорці,  переїхав до України та волонтерить. Спочатку допомагав українським сім’ям та біженцям дістатися Іспанії, а тепер із власним благодійним проєктом подорожує містами України. Прагне підтримати українців та поєднати це із вивченням англійської. Тому наразі перебуває у Калуші, а саме на Загір’ї.

Ділиться Інформатор.

Гонза вважає, що у такий важкий та важливий для України час потрібно на справах показувати підтримку зі сторони світу. У розмові із журналістами Інформатора, волонтер розповів, що у березні 2022 року приїхав до Львова допомагати українським біженцям дістатися Іспанії:

“З початком війни у 2022 році, я проживаю в Україні. У березні 2022 року я приїхав сюди, щоб підтримати людей. Зараз повернувся із новим благодійним проєктом. Насправді, у березні 2022 року, я приїхав до Львова, щоб допомогти біженцям дістатися Іспанії”. 

Головною ціллю іспанця-волонтера є підтримка “українськиих братів та сестер”, тому весною 2022 року він вирішив почати подорож на схід – у напрямку Запоріжжя:

“Моєю метою є підтримати наших українських братів та сестер, яких я дуже люблю, щоб показати їм, що світ підтримує Україну. Хочу показати, що ми ніколи не залишимо вас самих, без підтримки. Моя мета – бути тут і підтримати вас. У березні 2022 року я вирішив їхати на схід – до Запоріжжя.”, – ділиться Гонсало

Починаючи із весни 2022 року, щороку Гонзо повертався до України із новим благодійним проєктом. Чоловік розповідає, що спочатку у 2022 році він допомагав українським біженцям дістатися до Іспанії, а минулого року він їздив до Запорізької області із іншим благодійним проєктом. Наразі вже реалізує власний благодійний проєкт із вивчення дітьми англійської через активне дозвілля. Тому власне й приїхав до Калуша. Цими вихідними перебуває на Загір’ї. Закликає попри все вірити та робити все для перемоги України у війні:

“Вірте. До цього, як я здійснив цей проєкт, перша леді України (Олена Зеленська, – ред.) сказала мені, що я надлюдина. Але я сказав: “Ні”, адже ви, усі українці є надлюдьми, титанами. Знайте, мої українські брати та сестри, що ви є надлюдьми. Я хочу сказати, що світ не забув про Україну та від заходу до сходу підтримує вас. Будьте сильними. Я буду тут 24 години на добу та 7 днів на тиждень виключно для вас”, – підтримує українців та калушан іспанець.

Цей колоритний іспанець подорожує на цікавому фургончику-домі, який називає “Playing English Caravan” та наразі використовує для дозвілля і навчання дітей англійської мови. Розписаний в українському стилі, він всередині є досить вмістким. Зокрема, діти тут можуть пограти у ігри на приставці, полежати на зручному ліжку та навіть поспівати.

Історія даного фургончика доволі цікава та пов’язує три країни – Україну, Іспанію та Велику Британію. За словами Гонзи, він із волонтерами їздив до Сполученого Королівства, щоб його викупити. Власне, там він зустрів українську художницю, яка на благодійних умовах розмалювала фургончик в українському стилі:

“Одного разу я зрозумів, що ігри – це розвага, а вивчення англійської під час ігор є дуже чудовим проєктом, який до цього не реалізовувався. Завдяки благодійникам, ми купили цей фургон у Великій Британії. Там, ми знайшли художників. Дві дівчини – одна українка, а інша англійка. Вони втілили цю прекрасну роботу і пожертвували її для нас”.

Окрім цього, поблизу автівки, діти із Загір’я стрибають на батутах, інші співають, відпочивають на зручних диванчиках чи грають у гонки на приставці:

“Ви можете побачити, що діти поблизу нас стрибать на батутах. Також можна поспівати у караоке чи пограти у Playstation. Проте, це не головне. Під час співів чи ігор, я спілкуюся з ними – вчимо кольори, машини та час. Під час співів, ми вчимо й слова з пісень. Це сформована програма під назвою “Playing English Caravan””.

Діти чудово розуміють англомовного іспанця, попри те, що моментами йому потрібно було повторювати 3-4 рази, щоб діти почули та зрозуміли, про що він говорить:

“Насправді спільну мову було досить легко знайти. Але потрібно було 3-4 рази повторити, щоб діти зрозуміли. Ми повторюємо ті слова, про які говоримо, адже повторення є найкращим вивченням. Повторення перед школою є дуже чудовим, адже за ці три дні діти багато чого дізналися. Сьогодні вони вчать англійську, а завтра вони добре знатимуть англійську”.

Шлях до Калуша був досить довгим. Із далекого Единбургу, що у Шотландії через пів Європи, він приїхав на батьківщину Степана Бандери, щоб підтримати місцевих людей та навчити дітвору англійської, що пригодиться у житті. Власне розмова із Гонсало відбувалася англійською мовою:

“Я їхав з Единбургу (Шотландія) до Лондона (Англія). Далі караваном приїхав до Франції, проїхав її та дістався Нідерландів та Бельгії. Звідти поїхав до Німеччини, Польщі і до українського кордону. І зараз я тут. Їхав нон-стоп і зараз відчуваю, що наша робота виконана. До приїзду у Калуш, я приїздив до Запоріжжя, Миколаєва, Дніпра, Одеси. Без сумніву, їздив на схід – до Харкова. І це був чудовий старт, що приїхати сюди на захід України”.

Гонзо має велике прохання до калушан – потребує коштів на паливо. Тож, якщо ви маєте намір та можливість підтримати благодійника, то телефонуйте йому за номером телефону – 098 458 0340

Чоловік розповідає, що його особистий проєкт підтримують декілька благодійників і в Калуші він триватиме до грудня. Тому до грудня його можна буде побачити у будь-якому куточку Калуша:

“Від сьогодні і до грудня, я буду в Калуші. В планах відвідати 10 шкіл і взагалі протягом 3 місяців, ви зможете мене побачити по цілому Калуші. Це мій особистий благодійний проєкт. Так, я маю декілька благодійників, які підтримують мене. Я дякую усім тим, хто мене підтримує. Тому “Let’s Play Ukraine” наразі залишиться тут. Із початком війни, я залишив роботу на Мальорці та переїхав сюди і всі свої гроші вкладаю в цей проєкт. Українці підтримують мене, зокрема й у Калуші. Україна змінила мене. Тут люди підтримують мене, щоб не спати у каравані, мені дозволяли переночувати у готелі. У місті повсюди мене підтримують. Я дякую всім вам і буду вдячний за будь-яку підтримку, щоб я якнайдовше був у Калуші.” 

 

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору