Інформатор Калуш

ВЛАДА

Долина отримала кошти на безкоштовне харчування учнів початкових класів

Долина отримала кошти на безкоштовне харчування учнів початкових класів

Йдеться про кілька мільйонів гривень. Але наразі міська рада зволікає з прийняттям рішень, які мали бути прийняті негайно.

Про це повідомила заступниця міського голови Алла Шевченко, яку цитує Інформатор.

За словами посадовиці, вона отримує від батьків школярів чимало дзвінків з питаннями щодо безкоштовного харчування дітей початкових класів.

Нагадаємо, наразі на рівні усієї держави йдеться про запровадження безкоштовного харчування для учнів початкових класів на 2024 рік. Про відповідну ініціативу стало відомо близько тижня тому і, як повідомило Міністерство освіти та науки України, це — ініціатива Президента, на яку з бюджету виділено 2 мільярди гривень. Ці гроші пообіцяли передати місцевим громадам у формі субвенції. Калуська громада отримала суму в 5 мільйонів 241 тисячу 900 гривень й одразу була скликана позачергова сесія для прийняття одного з необхідних рішень.

У Долині, за даними Алли Шевченко, субвенцію також отримали. Сума — 3 мільйони 862 тисячі гривень. Але сесії не було.

“Проблема в тому, що кошти, які надійшли на рахунки казначейства нашої громади в сумі 3 мільйони 862 тисячі гривень наразі не розподілені між заклади освіти, окрім того 30% повинно бути виділено з бюджету громади (1 мільйон 150 тисяч гривень), так вимагає постанова. Таке рішення сесії повинно було бути прийнятим ще цього тижня, але ніхто навіть проєкту депутатам ще не подав”, — зазначила вона.

Освітянка в цій ситуації зазначає, що персональна відповідальність за не виконання даної постанови зараз лежить на Долинському міському голові. Також вона зауважила, що кошти, які громада не встигне освоїти до кінця року з даної субвенції, будуть повернуті до державного бюджету.

Зазначимо, що наразі на сайті Долинської міської ради є оголошення про заплановане на 14 жовтня засідання бюджетної комісії. Відтак, найвірогідніше, що наступного тижня буде скликана і сесія.

До теми: Безкоштовне харчування у школах: в Офісі освітнього омбудсмена порадили батькам… впливати

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору