Калуш До сайту

Захисника Сергія Романіва поховали у Томашівцях | ФОТО

Войнилівська громада провела до місця вічного спочинку Сергія Романіва, життя якого обірвалося на війні.

Чин похорону Героя відбувся у селі Томашівці 15 жовтня, повідомляє Інформатор.

“Здавалось, ніби село завмерло, коли вся громада навколішки зустрічала загиблого Героя. Українські прапори, квіти, лампадки і люди довгим скорботним коридором супроводжували почесний кортеж до батьківської хати, до помешкання його люблячої сімʼї і, відтак, до Народного дому — місця, де кожен міг вшанувати нашого Героя молитвою і словами вдячності”, — йдеться на сторінці Войнилівської громади.

Повідомляється, що за військовим поховальним ритуалом воїна проводжали з урочистим відданням усіх почестей.

Заупокійне богослужіння відбулося у греко-католицькій церкві Введення в храм Пресвятої Діви Марії. А поховали Героя на кладовищі села Томашівці.

“Клята війна назавжди вирвала Сергія з обіймів рідних, але він залишиться в наших серцях, як відданий захисник і чудова людина, яка приносила радість всім довкола. Плекаймо памʼять про світлого Воїна, адже наш обов’язок перед ним — зробити все, аби тисячі втрачених життів не були марними. Нехай Сергій спочиває у мирі, а його родина знаходить силу і тепло у спогадах про нього”, — йдеться у дописі.

Нагадаємо, Сергій Романів загинув 6 жовтня під Курськом. він до останнього подиху боровся за мир в Україні, захищаючи дорогих серцю людей та землю.

Вічна пам’ять Герою!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08