Калуш До сайту

На Калущині завершують ремонт моста між селами Ілемня та Луги | ВІДЕО

На Калущині відновили роботи на мості між селами Ілемня та Луги. До кінця року новозбудовану переправу планують ввести в експлуатацію.

Про це повідомив голова бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради Назарій Іванів, пише Інформатор.

За його словами, на мості, який постраждав від повені ще в 2020 році, тривають будівельні роботи. Дуже важливо їх цьогоріч завершити, адже тимчасова переправа, яка була встановлена раніше, на сьогодні вже є аварійною. Її використовували чотири роки. І хоча зараз її ще також трохи підремонтовують, але загалом це робиться для того, щоб люди не залишилися без сполучення.

На основному, новому, мості тим часом триває підготовка до асфальтування.

Як раніше писав Інформатор, торік після відповідного розпорядження Івано-Франківської ОДА, були оголошені відкриті торги з особливостями і в результаті — визначено підрядника, який за 10 мільйонів 750 тисяч гривень зобов’язувався відновити зруйнований міст. Переможцем торгів стало ТОВ “КАРПАТ-БУД”, яке зареєстроване у Калуші. Увесь об’єм робіт мав бути завершений до 31 грудня 2023 року.Але до договору кілька разів вносили зміни. Зокрема, вже цього року оприлюднена додаткова угода, відповідно до якої термін дії договору продовжено на увесь 2024 рік — “у зв’язку з неможливістю виконання окремих видів робіт в зимовий період”.

Сам міст знаходиться між селами Ілемня Вигодської громади та Луги Спаської територіальної громади. Плани на його завершення публічно декларували ще навесні цього року.

“У минулому році виділено було 14,3 мільйони гривень, — коментує Назарій Іванів. — Проте, не встигли у звʼязку з погодними умовами використати всі кошти та завершити будівництво цього моста. Залишок минулорічних коштів в сумі 3 мільйони гривень перенесли на цей рік для завершення відповідних робіт”.

Посадовець каже, що на завершення будівництва моста час ще є і до кінця поточного року його хочуть ввести в експлуатацію.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08