Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: рецепт перевіреної паски

рецепт паски

Господині вже цими днями починають випікати пасочки. Цей обрядовий здобний хліб, який печуть до свята Великодня, має ніжну структуру тіста та стає основною прикрасою святкового столу.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт перевіреної смачної пасочки.

Інгредієнти:

Опара:

  • молоко – 300 мл
  • цукор – 50 г
  • свіжі дріжджі – 50 г
  • борошно – 200 г

 Основне тісто:

  • жовтки – 4 шт
  • яйця цілі – 2 шт
  • цукор – 200 г
  • борошно – 500 г
  • вершкове масло – 200 г
  • родзинки – 100 г
  • журавлина – 100 г

Приготування:

Зʼєднати тепле молоко, цукор, свіжі дріжджі та 200 грам борошна. Все гарненько перемішуємо, накриваємо рушничком, і в тепле місце на 25-30 хвилин.

Окремо в чистій та сухій посудині збиваємо жовтки, 2 цілих яйця та цукор, додаємо опару яка підійшла, розтоплене вершкове масло.

Поступово додаємо борошно та замішуємо еластичне, мʼяке тісто. Якщо липне до рук, додавайте трішки рослинної олії на руки і вимішуйте далі.

Накриваємо плівкою та відправляємо в тепле місце на 50-60 хвилин.Обминаємо ще раз та додаємо, попередньо промиті кип’яченою водою родзинки та журавлину (обовʼязково обсушити паперовими рушниками). Ще раз вимішуємо та залишаємо ще на годину сходити.

Розподіляємо тісто у форму, даємо підрости хвилин 20, розігріваємо духову, випікаємо до сухої шпажки при температурі 180 градусів – приблизно 50 хвилин. Режим конвекція, якщо немає тоді режим верх/низ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору