Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: картопляні пампухи з сиром

Картопляні пампухи з сиром

У цій страві ідеально поєднуються хрустка скоринка, ніжне тісто та сирна начинка, що тане у роті. Картопляні пампухи чудово смакують як закуска або додаток до мʼяса чи овочів, створюючи ідеальний обід чи вечерю.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт картопляних пампухів з сиром.

Інгредієнти:

Для пампухів:

  • 500-600 г картоплі
  • 1 жовток
  • сіль до смаку
  • чорний мелений перець до смаку
  • 15 г крохмалю
  • 150 г кисломолочного сиру 9%
  • ⅓ ч. л. сушеного кропу
  • дрібка солі

Для панірування:

  • 2 яйця
  • 50 г борошна
  • 150 г панірувальних сухарів
  • 300 мл олії

Приготування:

Почистьте та відваріть 500-600 г картоплі, потім потовчіть її до стану пюре. Додайте 1 жовток, сіль, перець і 15 г крохмалю. Ретельно перемішайте.

Змішайте 150 г кисломолочного сиру, сушений кріп та дрібку солі.

Розділіть картопляне тісто на кульки по 30-40 г, приплюсніть кожну та викладіть 0,5 ч. л. начинки. Сформуйте кульки з сиром всередині.

Збийте 2 яйця. Паніруйте кульки в борошні, яйці та сухарях, потім повторно в яйці та сухарях.

Розігрійте 300 мл олії і обсмажте пампухи до румʼяної скоринки.

Поради: після варіння залиште картоплю на кілька хвилин у гарячій каструлі без кришки, щоб випарити вологу. Це допоможе зберегти тісто щільним. Не додавайте більше крохмалю, ніж потрібно, щоб пампухи не стали гумовими. Пропустіть картоплю через прес або сито для пухкої структури. Тісто підходить для різних страв, у тому числі солодких.

До начинки з кисломолочного сиру можна додати трохи твердого сиру, часник або свіже зелення. Для яскравішого смаку використовуйте мускатний горіх.

Не забувайте про подвійне панірування для хрусткої скоринки. Смажте пампухи при температурі 170–180°C, щоб вони не залишалися сирими всередині. Після смаження викладіть пампухи на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору