Гарячий курячий суп не лише втамує голод, а й полегшить застуду та підніме настрій. Сьогодні пропонуємо приготувати чихіртму — курячий суп по-грузинськи. Густа, ароматна та навариста, ця страва ідеальна для обіду чи вечері, коли хочеться зігрітися і відчути затишок.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт грузинського супу чихіртма.
Інгредієнти:
- курка ціла
- 3 л води
- 2 цибулини
- 3 ст. л. борошна
- 50 г масла
- 1 пучок кінзи
- сіль та перець до смаку
- 3 зубчики часнику
- 3 яйця
- 1 ч. л. соку лимона
Приготування:
Чихіртма — це традиційний грузинський суп, який має характерну особливість — дві заправки: борошняну та яєчну, і майже повну відсутність овочів. У цей суп не додають картоплі, моркви чи круп.
Для початку велику каструлю (на 5 л) налийте 3 л води і доведіть до кипіння. Покладіть цілу курку в киплячу воду, зменшіть вогонь і додайте половину цибулини, порізану навпіл. Варіть інгредієнти 45-60 хвилин, залежно від розміру курки, періодично знімаючи піну, щоб бульйон вийшов прозорим. Через 20-30 хвилин додайте в каструлю стебла кінзи і продовжуйте варити курку до готовності.
Коли курка звариться, вийміть її з бульйону і покладіть на окрему тарілку, після чого розберіть її на шматочки. Цибулю та кінзу викиньте. Наріжте одну цибулину кубиками і обсмажте її на 50 г масла до м’якості.
Далі додайте до цибулі 3 ст. л. борошна та 3 черпаки охолодженого бульйону. Перемішайте суміш і протушкуйте її на середньому вогні 10 хвилин, поки не утвориться однорідна маса.
Бульйон знову доведіть до кипіння, додайте в нього куряче м’ясо, цибулю з борошном, а також 3 зубчики часнику, пропущені через прес. Посоліть і поперчіть за смаком, ретельно розмішайте суп вінчиком до однорідності.
В окремій мисці збийте 2 яйця з 1 ч. л. лимонного соку. Вилийте яєчну суміш в бульйон тонкою цівкою, постійно перемішуючи. Додайте шматочки курячого м’яса, доведіть суп до кипіння і зніміть з вогню. Перед подачею прикрасьте страву свіжою кінзою.
Поради: після того, як курка трохи охолоне, використовуйте ніж і виделку, щоб відділити ніжки по лінії суглоба. Так само вчиніть із крильцями. Ніжки можна розрізати на гомілки та стегна.
Грудку курки відокремте, розрізаючи її по центру, рухаючись ножем впритул до кістки. Зніміть шкірку з грудки, гомілок, крилець і стегенець, відокремте м’ясо від кісток і наріжте його довільними шматочками.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08