Інформатор Калуш

ТРЕШ

Ні корупції на АЗС!

Завищені ціни й відсутність пального на заправках? Здається хтось хоче наживатися під час війни на звичайних громадянах. Тепер це буде не так просто, якщо взагалі можливо. Держпродспоживслужба, військові адміністрації та Нацполіція беруть під свій контроль АЗС по усій країні. 

Розповідає Інформатор.

Коли Кабмін “відпустив” ціни на бензин, невдоволення не заставило себе довго чекати. З усіх областей України почали надходити скарги щодо невиправдано високих цін на пальне, а ще – щодо відсутності розрахункових документів та відмову у вільному виборі засобів розрахунку.

За дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, відтепер Головними управліннями Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою розпочато проведення перевірок суб’єктів господарювання, що працюють на роздрібному ринку пального.

Наприклад, у Чернівецькій області вже розпочались перевірки п’яти АЗС ТОВ “ПП-ОЙЛ”, де дизельне паливо реалізовувалось по 70 гривень за літр. У результаті – реалізація пального на АЗС не здійснюється взагалі.

Держпродспоживслужба також нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

 

Нагору