Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Документальний фільм про KALUSH ORCHESTRA

Кіно, яке розповідає про переможців Євробачення-2022 уже скоро має вийти у світ.

Розповідає Інформатор покликаючись на Суспільне Культура.

Фільм створений з метою збереження української культури.  Режисером стрічки став Владислав Васильченко, знаний фільмами про життя військових на Донбасі. Одна з його нещодавніх робіт — “Вертеп” — святкування різдвяних свят на війні. Відеографка — Олена Зашко. Знята за її участю стрічка “Майдан. Шість літер нашої свободи” посів друге місце у категорії “Документальний фільм” на конкурсі телефестивалю “Серце Європи” у Варшаві.

Суспільне Культура знімає документальний фільм про Kalush Orchestra

 

“Хто нам зараз диктує музичні тренди?! Американські зірки. А нам хочеться, щоб Україна вийшла на такий рівень, щоб українську культуру та музику слухали і говорили “круто”, щоб навіть співати українською теж було круто. Бачите, як співають приспів “Стефанії”, це доводить, що не обов‘язково писати англійською”, — зазначив під час зйомок один з учасників гурту Тимофій Музичук.

Фільм про Kalush Orchestra на Суспільному буде одночасно і фільмом-портретом, і фільмом-проблемним нарисом, він відповість на питання: як це — брати участь у мирному конкурсі й перемагати, коли у твоїй країні триває війна.

Команді довелося працювати в надшвидкому темпі. Хронологічно зйомки відбувалися між поверненням з Турина та від’їздом у тур Європою. Географічно — у трьох областях: Волинській, Івано-Франківській та Львівській.

“Ми хотіли встигнути зняти живі емоції відразу після повернення хлопців з перемогою на Євробаченні”, — розповідає відеографка фільму Олена Зашко.

Орієнтовно прем’єра фільму запланована на початок літа 2022 року.

Нагору