Інформатор Калуш

ВЛАДА

Що там посівна в Україні: 75% від торішніх площ засіяно

Війна в росією створила багато проблем у належному функціонуванні нашої держави, але навіть попри це процеси не зупиняються й показують високі результати. Особливо це помітно на прикладі цьогорічної посівної кампанії. 

Детальніше розповідає Інформатор з посиланням на Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

“Посівна кампанія, попри безпрецедентні виклики, була проведена успішно. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% від минулорічних площ. У межах програми пільгових кредитів «5-7-9» для підтримки сільськогосподарських товаровиробників банки видали 38,5 млрд грн. З них — 24 млрд грн за програмою державних портфельних гарантій.
Тепер починаємо підготовку до збору врожаю. І розуміємо основні виклики, які стоять зараз перед аграріями.” — написав у себе на сторінці у Facebook Денис Шмигаль.

Також Прем’єр-міністр України озвучив три наступні виклики:

  • Необхідність вивозу урожаю.
    Мінінфраструктури пропрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України. Адже через блокування росією українських портів у нас залишається 23,5 млн тонн зернових та олійних культур.
  • Збереження нового врожаю.
    Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, враховуючи міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн.
  • Забезпечення пального для аграріїв.
    Профільні міністерства та ВЦА забезпечуватимуть необхідну кількість дизельного палива на сезон збору урожаю.

Остап Микитюк

Нагору