Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Знайди мене, якщо зможеш: дефіцит каністр для пального у Калуші

Українці — неперевершений народ! Щойно з’являється якась проблема, ми спершу переводимо її на жарт, а тоді вирішуємо. Так сталося з нашою сьогоднішньою темою. За початковим задумом ця стаття повинна була називатися “Якщо тобі подарували каністру бензину, то це одразу два подарунки?”.  Й іронія в тому, що з теперішніми цінами на пальне, а як виявилось і на каністри також, це справді два подарунки. І, погодьтеся, треба дуже сильно любити людину, щоб заморочитися з таким презентом.

Інформатор на превеликий жаль, не знайшов у вільному продажі в магазинах жодної каністри. Більшість працівників магазинів, де раніше можна було знайти й металеві й пластикові тари для пального, сьогодні бідкаються й розводять руками:

“Ще до початку війни можна було знайти каністри будь-якої місткості й матеріалу. Проте зараз це просто неможливо. На наші дзвінки постачальники відповідають однаково — вибачайте, нема!” — коментує ситуацію одна з продавчинь.

“Ще у лютому ми продали останні три каністри для пального. Після того їх, здається, уже й не було. А зараз постачальники мовчать”, — ділиться продавець консультант з мережі маркетів “Епіцентр”.

То що ж робити, якщо дуже хочеться зробити другові чи коханій людині такий незабутній подарунок?

Найперше треба взяти всю волю в кулак і знайти каністру онлайн. Завдання непросте, але можливе.

Почати можна з дошки оголошень OLX. Тут за притомні ціни можна знайти вживані пластикові та металеві каністри. Ціни коливаються від 200 грн і до космічних 3700 грн. Додати унікальності подарунка може, наприклад такий екземпляр (надійність правда не обіцяємо):

Якщо такий варіант вас не влаштовує — на сайті Епіцентру все-таки можна знайти каністри, але багато позицій, на жаль, відсутні, а ті, які є доведеться чекати кілька днів. І ціни відповідно, які залежать від виробника. Наприклад, каністра на 10 л виробництва Польщі вам обійдеться у 3550 грн, а скажімо китайського виробництва на 20 л2699 грн. Є й трошки дешевший варіант виробництва України за 1099 грн.

А тепер починається найцікавіше — квест “знайти потрібне пальне”. Переважно коли бензин чи дизель з’являються на АЗС у Калуші про це можна дізнатися у телеграм-чаті Бензин в Калуші й районі, або телеграм ботах на кшталт ПОШУК АЗК ОККО Bot (@OkkoFuelBot) чи @petrol_alert_bot про який ми нещодавно писали у матеріалі Знайти пальне у Калуші стане легше. Проте варто пам’ятати, що віднедавна мережа АЗС WOG заправляє пальне тільки в автомобіль.

Що ж, а тепер – до справи.

Остап Микитюк

 

Нагору