Інформатор Калуш

ВЛАДА

Порушників “на олівець” — військкомати укоплектовуються

Зневажати воєнний стан порушуючи комендантську годину, розважатися, влаштовувати вечірки й слухати рашистську музику на площах та у барах — дії, які не оминуть наслідки. Стало відомого на кого військові комісари дивитимуться в першу чергу при мобілізації до лав Збройних сил України. 

Розповідає Інформатор з посиланням на інтерв’ю заступника міністра внутрішніх справ Євгена Єніна.

Відповідно до Конституції України, участь в захисті нашої держави є обов’язком кожного громадянина. Але це і привілей, тому що до лав ЗСУ мають йти найкращі. Люди, яким держава довіряє зброю. Від їхнього морального обліку значною мірою залежить стан обороноздатності нашої держави. Тим часом дехто активно проводить час на пляжах чи вечірках забуваючи, якою ціною у них є така можливість.

Звичайно, словосполучення “бути на олівці” не означає негайний призов до лав ЗСУ, але це дасть змогу комісарам знати, до кого звертатися в першу чергу.

“Важелів впливу на порушників комендантської години до цього часу немає. Ми знаходимо креативні способи боротьби з порушниками, але все в межах Закону. Хоча це і відволікає настільки важливий і обмежений ресурс правоохоронних органів. Тому ми підтримуємо впровадження адміністративної відповідальності для порушників комендантської години. Це має загрожувати й певним політикам, які також порушують”, — коментує свободу комісарів Євген Єнін.

Читайте також: Чи законна мобілізація на заправках?

Остап Микитюк

Нагору