Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

єППО: знешкодити дрона-камікадзе тепер може кожен українець

Цього разу це зовсім не забавка, як було з “Байрактарами” кілька місяців тому. В чому суть нового додатку?

Розповідає Інформатор.

Тепер кожний українець та українка може долучитись до протиракетної та протиповітряної оборони рідного неба. І все завдяки додатку “єППО” розробленого конструкторською групою “Технарі”.

Додаток кілька днів тому пройшов верифікацію Гугла й уже доступний на плеймаркеті. Наразі, для власників продукції “Apple” такий додаток знаходиться у розробці.

Як це працює?

Якщо ви побачили, наприклад, крилату ракету чи дрон-камікадзе, вам треба лише відкрити додаток на своєму смартфоні й вибрати тип повітряної цілі, направити смартфон у напрямку руху цілі та натиснути велику червону кнопку. Через декілька секунд фахівці ППО побачать вашу відмітку на мапі й вона доповнить радіолокаційну інформацію, що дозволить точніше збивати ворожу техніку.

Чому це необхідно?

Через кривизну земної кулі всі локатори бачать низьковисотні повітряні цілі з короткої відстані. Саме тому крилаті ракети та БПЛА росіян ховаються від нашої ППО на доволі малих висотах. Але побачити ракету чи дрон-вбивцю можемо ми, навіть тоді, коли їх тимчасово не бачать радари.

Що ми робитимемо за допомогою єППО?

Тепер кожен з нас може взяти участь в побудуванні першої у Світі мережевої системи ППО, в якої будуть залучені майже всі свідомі громадяни України.  Треба тільки встановити додаток єППО на свій смартфон, за кілька секунд пройти авторизацію за допомогою Дії, натиснути “Тест” щоб переконатись, що все ок і бути готовим будь-коли сповістити зенітників про відому вам загрозу з Неба.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

 

Нагору